Kutak za sladokusce

Sekeli gulaš

0
loading...
Za današnji ručak spremite sekeli gulaš ili kiselo zelje sa mesom, koje se priprema pretežno u zimskim danima.

Zelje je puno vitamina C i te je jako zdravo, pogotovo u zimskim danima kada vladaju gripe i prehlade.
Sastojci: 50 dkg narezanoga kiseloga zelja 40 dkg mesa od lopatice izrezanoga na kockice 1 glavica crnog luka sitno nasjeckanoga 1 kašičica začinske slatke paprike 1 kašičica paradajza iz tube 1 lovorov list sol, papar, i čili papričice po ukusu

Priprema: U vok tavu na masnoću staviti dinstati luk, kada je napola dinstan stavi meso posoli, popapriti i dinstajte dok ne ispari sva tekućina. Sada dodaj začinsku papriku i paradajz iz tube, okreniti kuvačom par puta na vrućoj masnoći pa dodajte zelje, lovorov list, čili papričice, dobro promiješajte pa podlijte sa vodom tako da bude sve pokriveno. Kuvati na laganoj vatri uz postepeno podlijevanje oko 40 minuta. Ako je potrebno dosolite. Meso mora biti mekano a zelje mora ostati tvrđe, ne smije se raskuvati.
loading...

0 komentari:

Objavi komentar