Kutak za sladokusce

Trikovi za lepe kore

0
loading...
Čak i sjajni kuvari plaše se pravljenja torti jer im deluje da se u ovoj disciplini svaka greška skupo plaća.

ISTINA je da poslastičari moraju mnogo više da se pridržavaju recepata i mera nego njihove "slane" kolege, ali i te kako se zabavljaju dok mese testo. Ovo su njihovi saveti za savršenu koru za tortu.


* Jaja ne smeju da budu hladna jer neće moći lepo da se sjedine sa drugim sastojcima. Ako ste zaboravili da ih izvadite iz frižidera na vreme, stavite ih u činiju sa toplom vodom na 10-15 minuta.


* Dobro izmerite brašno jer je kod pravljenja torti svaki gram važan. Čestu grešku, previše brašna, izbeći ćete tako što ćete brašno iz kese sipati u mericu, pa vrhom noža skinuti višak.

* Koristite četkice za podmazivanje pleha jer će se tako puter bolje rasporediti svuda nego da koristite kašiku ili prste.

* Ako možete, stavite pleh na sredinu rerne da bi se kora svuda ravnomerno ispekla, a vazduh u pećnici mogao da cirkuliše.

* Kad se kore ispeku, zaledite ih na sat da bi se stvorila čvrsta površina na koju će glazura lepše prijanjati. Kad ispečete koru, sačekajte da se potpuno ohladi, zatim je stavite u plastičnu foliju. Ako želite da kora stoji nekoliko dana ili nedelja, obmotajte je folijom dva puta kako ne bi pokupila druge mirise iz zamrzivača.

Izvor: Novosti.rs
loading...

0 komentari:

Objavi komentar