Za testo: 250 g brašna, 100 g putera, 50 g šećera, prstohvat soli, kašičice sirćeta i 8 kašika hladne vode. Za fil: 1 kg šljiva, 3 jaja, 2 kašike gustina, 200 g slatke pavlake, 2 kašike šećera i pola kašičice cimeta.
Sve sastojke za testo sipajte u posudu i umutite mikserom. Zatim hladnim rukama umesite glatko testo, napravite loptu, umotajte u plastičnu foliju i ohladite 30 minuta u frižideru. Šljive operite, prepolovite, izvadite koštice i na šiljatoj strani zarežite do polovine. Okrugli kalup prečnika 28 cm namažite puterom, a testo razvijte kružno prečnika 32 cm. Pomoću oklagije testo stavite u kalup i prstima izvucite ivice visine dva centimetra. Šljive rasporedite po testu s razrezanim delom prema gore i pecite u rerni na 200 stepeni 15 minuta. Umutite slatku pavlaku, jaja, gustin, šećer i cimet, prelijte šljive i pecite još 30 minuta.
Izvor: Novosti
0 komentari:
Objavi komentar