Kutak za sladokusce

Čokoladni čizkejk

0
loading...
Za koru: 150 g prezli, 3 kašike instant kafe, 50 g crne čokolade i 50 g putera. Za krem: 1 kg neslanog krem sira, 4 jaja, 150 g šećera, 20 ml likera od kafe, puding od čokolade i kašika instant kafe. Plus: 100 g šlaga, 150 g kapljica crne čokolade i dekorativna jaja.


Čokoladu i puter otopite na pari, dodajte prezle izmešane sa kafom, rukama izmesite, stavite u podmazan kalup i pritisnite kašikom. Mikserom kremasto umutite jaja i šećer. Liker i kafu zagrejte na laganoj vatri i polako sipajte u smesu od jaja. Dodajte krem sir, puding u prahu i miksajte dok smesa ne bude glatka. Ravnomerno rasporedite preko kore, poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 50 minuta. Ohlađeni kolač ukrasite šlagom, kapljicama čokolade, dekorativnim jajima, isecite na kriške i poslužite.

(Novosti.rs)
loading...

0 komentari:

Objavi komentar