Kutak za sladokusce

Lazanje sa špinatom

0
loading...
Ovo je tipično jelo italijanske kuhinje, a popularnošću slijedi poznate špagete. Jednostavno je i brzo za pripremu, a ukusno i jeftino.

Sastojci:
12 listova lazanja
ulje za pečenje
Za nadjev:

2-3 kašike maslinovog ulja
400 g paradaiz sosa
400 g špinata
Za bešamel umak:

200 g maslaca
150 oštrog brašna
1,5 l hladnog mlijeka
Muškatni oraščić mljeveni
6 kašika naribanog parmezana
5 jaja
so
1 kašika vegete
Za posipavanje:

50 g naribanog parmezana
Priprema:
Paradaiz sos stavite na zagrijano maslinovo ulje i pirjajte dok dio tekućine ne ispari.
Špinat očistite, operite i kratko blanširajte u kipućoj slanoj vodi. Ohladite ga i nasjeckajte.
Na maslacu malo popecite brašno, zalijte hladnim mlijekom i kuhajte oko 5 minuta neprestano miješajući. Dodajte muškatni oraščić, malo soli, i bešamel umak je gotov. Malo ga ohladite, umiješajte istučena jaja kojima ste dodali Vegetu, parmezan i nasjeckani špinat.
Lazanje skuhajte, ali ne do kraja, ocijedite i malo ohladite.
Na dno nauljene vatrostalne posude (veličine 22×36 cm) složite dio lazanja. Po njima rasporedite dio umaka od pelata, prekrijte dijelom bešamela i špinata, zatim ponovite postupak i završite lazanjama. Sve prelijte ostatkom bešamela i špinata, pospite ribanim parmezanom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturu oko 180°C.
Pecite ih oko 40 minuta.
Pečene lazanje ostavite stajati 10-ak minuta, a zatim ih poslužite.
Posluživanje
Lazanje sa špinatom poslužite uz sezonsku salatu.

Savjet
Lazanje se pri kuhanju neće slijepiti ako vodi dodate kašiku ulja.

Mala tajna
Prije pečenja lazanje izbodite vilicom kako se površina ne bi deformisala.
loading...

0 komentari:

Objavi komentar