Kutak za sladokusce

Proljetna torta od jagoda

0
loading...
Ništa ne može zamijeniti svježe jagode pa ne čekajte da prođe sezona već uživajte u najraznovrsnijim desertima koji najčešće nisu zahtjevni, ali su zato - prefini .


Sastojci: 6 jaja, 250 g brašna, 250 g šećera, omot vanilin šećera, 75 g maslaca, 2 žlice ruma, 4 žlice mlijeka; krema: 500 g jagoda, 200 g šećera, 100 ml vode, 2 omota pudinga od jagode, paketić želatine, 15 žlica vode, 2 i 1/2 dl vrhnja.

Priprema: Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, vaniliju, čvrsto ulupanu pjenu od bjelanjaka i rastopljeni prohlađeni maslac. Sve lagano izmiješajte, pa ovom smjesom premažite tri kalupa za torte obložena papirom. stavite ih na lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C, oko 15 minuta. Pečene biskvite kore dobro ohladite. Stavite u posudu vodu i šećer, pa kad zavrije dodajte sjeckane jagode. Kuhajte na laganoj vatri dok jagode ne omekšaju, oko 5 minuta. Usitnite ih vilicom i pretvorite u kašu. Prašak za puding i želatinu otopite s 15 žlica vode i dodajte u vrelu smjesu od jagoda. Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne, a zatim postepeno miješajući hladite kremu kako se ne bi stvorila korica na površini. Biskvitne kore poškropite mlijekom i rumom, te premažite kremom. Cijelu tortu premažite tučenim vrhnjem i ukrasite jagodama.    

Pročitajte više na: http://www.24sata.hr
loading...

0 komentari:

Objavi komentar