Kutak za sladokusce

Sirup od zove

0
loading...
Zova je bogata flavonoidima, taninima, karotenom, vitaminima A, B i C, što je čini sjajnim "oružjem" u borbi protiv virusa, prehlada, bronhitisa, upaljenih sinusa, alergije, dijabetesa..

ZOVA, jedna od najlekovitijih biljaka na svetu, trenutno je u punom cvatu. Ako vas "zavede" njen čarobni miris, pomislite kako biste mogli da ga osetite i u napitku koji ćete lako napraviti. Sada je pravi trenutak da uberete ili kupite cvetove i "pretočite" ih u zdravi i ukusni sirup. Zova je bogata flavonoidima, taninima, karotenom, vitaminima A, B i C, što je čini sjajnim "oružjem" u borbi protiv virusa, prehlada, bronhitisa, upaljenih sinusa, alergije, dijabetesa, reume, za jačanje imuniteta, pospešivanje izlučivanja toksina iz limfnih žlezdi...

Priprema sirupa:

Da biste dobili četiri litra sirupa, potrebno vam je 10 većih, sveže rascvetalih cvetova. Potopite ih u hladnu vodu, dodajte limuntus i na kriške izrezan limun, prekrijte i ostavite da odstoje 24 sata. Sutradan procedite, dodajte kilogram šećera, promešajte, poklopite i ostavite da odstoji još 24 časa, uz povremeno mešanje. Posle toga, procedite tečnost kroz gustu gazu i sipajte u čiste, sterilisane flaše. I gotovo, sirup je spreman za degustaciju. Razblažite ga vodom i servirajte uz kockicu leda, a po želji možete da dodate i listić sveže nane.

Izvor: Novosti.rs
loading...

0 komentari:

Objavi komentar