Kutak za sladokusce

Tržište će uskoro preplaviti zdrava roza čokolada

0
loading...
BEZ umjetnih bojila, original roza, a već je zovu novom čokoladom.

Riječ je o pravoj pravcatoj čokoladi na kojoj tvrtka Barry Callebaut radi dugih 13 godina, a čini se da će konačno dočekati svjetlost dana i stići na tržište.


No nemojte misliti da je riječ o modernom novitetu koji će u sebi sadržavati umjetne sastojke, arome i bojila. Roza boja zapravo potječe od posebnih zrna kakaovca, poznatog kao ruby kakao koji uspijeva samo u Obali Bjelokosti, Ekvadoru i Brazilu, a iako je pronađen prije 13 godina, trebalo je dugo da se osmisli najbolji način kako od tog neobičnog zrna napraviti ukusnu, neobičnu, zdravu i popularnu čokoladu.


Stoljećima smo živjeli s tamnom čokoladom (ne pričamo o varijacijama na temu) pa je ova vijest o izvornoj rozoj čokoladi stvarno krasno zašarenila dan. I tako se dobro uklopila u sve modernije trendove da hrana mora itekako biti ugodna oku, šarena, razigrana, a zdrava.

Kako je opisao šef inovacija tvrtke Barry Callebaut Peter Boone, čokolada bi na tržište trebala stići za otprilike pola godine, a već je sad otkrio štošta o njoj.

Roza boja koja će ovu čokoladu činiti jedinstvenom na tržištu stiže od rozog praha koji se dobiva posebnim procesom mljevenja ovog specifičnog zrna kakaa, a čokolada ima nešto laganiji, čak pomalo voćni okus.

U svakom slučaju nije toliko žestoka kao smeđa ni toliko slatka kao sve ostale varijante. I jedva čekamo da je probamo!

(Index.hr)
loading...

0 komentari:

Objavi komentar