Za testo: 250 g čokolade, 150 g šećera, 6 jaja, 150 g putera, 100 g mlevenih badema, 3 kašike brašna, kašičica praška za pecivo, 3 kašike kakao praha, kašičica ekstrakta vanile Za fil: 600 g krušaka, 1,5 l jabukovog vina ili soka, 100 g šećera, sok od limuna, 3 lista želatina, kesica vaniline Za preliv: 150 g čokolade, 100 g putera, 2 kašike šlaga.
Čokoladu i puter otopite na pari i ohladite. Umutite jaja, šećer i vanilu, dodajte bademe pomešane s kakaom, brašnom i praškom za pecivo i umešajte čokoladu. Sipajte u dva okrugla kalupa i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Kruške oljuštite, očistite, jednu isecite na kriške, ostatak na kockice i prelijte limunovim sokom. Vino prokuvajte sa kockicama voća, vanilom i šećerom, procedite, umešajte omekšan i oceđen želatin, vratite kruške, promešajte i ohladite. Nafilujte donju koru, poređajte kriške voća, poklopite drugom korom i prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor: novosti.rs
0 komentari:
Objavi komentar