Kutak za sladokusce

Mesna štrudla

0
loading...
Za 4 osobe potrebno je: pakovanje lisnatog testa, 2 crvene paprike, 400 g mlevenog junećeg mesa, glavica crnog luka, jaje + žumance, 2 kašike ulja, 2 kašike kečapa, 150 g ementalera, 2 kašičice soli i mleveni crni biber.

Priprema:

1 Smrznuto lisnato testo razvijte oklagijom u pravougaonik veličine 30 x 40 cm. Paprike operite, izvadite semenke i izrežite na kockice. Crni luk oljuštite i sitno iseckajte.

2 Na zagrejanom ulju ispržite crni luk, dodajte papriku i dinstajte oko 10 minuta. Mleveno meso izmešajte sa kečapom, jajetom, posolite, pobiberite i sjedinite sa dinstanim povrćem.

3 Nafilujte koru, pospite kockicama ementalera, urolajte, uvucite ivice, premažite žumancetom i pecite u rerni 10 minuta na 220 stepeni i 25 minuta na 175. Servirajte sa salatom.
loading...

0 komentari:

Objavi komentar