Kutak za sladokusce

Evo zasto UVEK morate da jedete hleb NA KRAJU OBROKA

0
loading...
Sve je pitanje dobrog tajminga, a naročito kada je u pitanju hrana

Postoji pravo vreme za sve u toku dana, pa i za večeru. Ispostavilo se da postoji i pravo vreme kada trebate da unosite ugljene hidrate i to ne pre večere.

U ovo doba dana možemo da jedemo sve - a da se ne udebljamo.

Vreme kada jedete hleb takođe može da bude dobro ili loše za vas. Prema novom istraživanju, kada unesemo ugljene hidrate na kraju obroka oni nam pomažu da duže vreme zadržimo stabilan nivo šećera u krvi što je neophodno kako bismo sačuvali zdravlje i zdravu težinu.



Istraživanje se bavilo ispitivanjem kako ugljeni hidrati utiču na šećer u krvi u odnosu na to kada ih unosimo u organizam. U njemu je učestvovalo 16 osoba sa dijabetesom tipa 2 srednjih godina koje su imale isplanirane obroke od proteina, povrća i ugljenih hidrata. Svakog dana im je menjano vreme kada uzimaju ugljene hidrate, meren im je nivo šećera u krvi nakon obroka i onda u narednih tri sata na svakih 30 minuta kako bi se pratile promene.

Rezultati su pokazali da u 53,8 slučajeva nivo šećera u krvi je stabilan kada su ugljeni hidrati uneti nakon obroka, a u 40,4% slučajeva kada su sve namirnice konzumirane u isto vreme. Naučnici su ukazali na to da ih treba jesti na kraju obroka jer se tako najbolje reguliše insulin koji je bitan za metabolizam šećera u krvi.

Ukoliko želite da smršate, ovo može da bude jako korisno za vaš rezultat jer je visok nivo insulina taj koji je zadužen za gomilanje kilograma. Ova mala promena može da utiče na gubitak kilograma, ali na duge staze jer se radi o promeni nivoa insulina u organizmu, ali svakako ne može da škodi ni dijabetičarima ni onima koji nemaju ovu bolest.

(Telegraf.rs)
loading...

0 komentari:

Objavi komentar