Kutak za sladokusce

Šumska torta

0
loading...
Šumska torta

Za testo je potrebno: 250 g brašna, 100 g putera, kesica praška za pecivo, jaje, 100 g šećera i kesica vanile. Za krem: 2 pudinga od vanile, 450 g smrznutog šumskog voća, 500 ml mleka, 800 g milerama, 200 g šećera i kesica preliva za torte.


 Penasto umutite puter, šećer i vanilu, dodajte jaje i brašno s praškom za pecivo, zamesite testo, umotajte plastičnom folijom i ohladite u frižideru. Puding izmešajte sa šećerom i razmutite sa nekoliko kašika mleka. Ostatak mleka prokuvajte, sklonite s vatre, sipajte puding, vratite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite s ringle, dodajte mileram i promešajte. Testo razvijte oklagijom, premestite u podmazan kalup, utapkajte po dnu i izvucite ivice. Sipajte topli krem, rasporedite oceđeno šumsko voće i pecite u rerni na 170 stepeni oko 60 minuta. Preliv pripremite prema uputstvu na pakovanju sa sokom od šumskog voća i prelijte ohlađenu tortu.

Izvor: Novosti.rs
loading...

0 komentari:

Objavi komentar