Kutak za sladokusce

Osmosatna dijeta: Jedite sve i izgubite do 5 kilograma tjedno

0
loading...
Mogućnost konzumiranja svega što poželite djelovat će vrlo dobro na vašu psihu, pa nećete imati potrebu za prejedanjem.

DIJETA "8 sati" ili osmosatna dijeta radi svojih je neobičnih pravila još uvijek jedna od najpopularnijih u svijetu.

Možete konzumirati sve što poželite u određenom intervalu od 8 sati. Na primjer, od 9 do 17 sati jedite koliko hoćete, a ostalih 16 sati postite. Tako ćete ubrzati metabolizam i sagorijeti višak masti, a za još bolje rezultate probajte jesti zdravu, nemasnu hranu, koja će vam dati više energije i manje kalorija.

Pozitivne strane dijete:

- kad planirate obroke u osmosatnom periodu, postajete svjesniji svega što jedete. Na taj način jedete zdraviju hranu i ne unosite nepotrebne masnoće.

- mogućnost konzumiranja svega što poželite djelovat će vrlo dobro na vašu psihu pa nećete imati potrebu za prejedanjem.


- ako vam je zadnji obrok u 17 ili 18 sati, izbjeći ćete nezdrave obroke kasno navečer.

- doći će i dan kada nećete moći izdržati bez hrane za vrijeme posta, a u tom slučaju možete pojesti neku namirnicu s puno vlakana i proteina. Jogurt, povrće ili orašasto voće uvijek su odličan izbor.

Negativne strane dijete:

- s obzirom na to da smijete jesti bilo što u osmosatnom periodu, često ćete posegnuti i za nekom nezdravom hranom, što može doprinijeti i debljanju ili zdravstvenim problemima.

- nemojte pretjerati s reduciranjem hrane. Tijelu su potrebni nutrijenti pa uvijek nastojte unositi dovoljno vitamina, minerala, proteina, zdravih masnoća i ugljikohidrata.

- ako unosite više kalorija nego što ih trošite, dijeta neće imati smisla. Za dobre rezultate ipak morate napraviti plan prehrane i tjelovježbe.

Izvor: index.hr
loading...

0 komentari:

Objavi komentar