Iako volimo da ih jedemo, kuvanje krompira, priprema i mešenje testa za pripremu knedli mnogima zadaje muke i oduzima puno vremena. Zato će brzi recept za koji vam ne trebaju krompir ni jaja rešiti vaš problem i skratiti vrijeme pripreme.
Sastojci:
2 šolje vode
2 šolje glatkog brašna
Sveže šljive ili džem po želji
So (po želji)
2 do 3 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
1. Zakuvajte posoljenu vodu pa u nju dodajte brašno.
2. Mešajte dok se brašno i voda ne povežu i ne obazirite se na grudvice.
3. Na radnu površinu posipajte malo brašna i na njega stavite dobijenu smesu iz lonca.
4. Ostavite da se bar malo ohladi (kako bi mogli da mesite), u nju dodajte maslinovo ulje i so, pa sve zajedno dobro izmešajte rukama dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.
5. Testo isecite na komade, u svaki deo utisnite šljivu ili kašičicom marmeladu, pa dlanovima oblikujte kuglice.
6. Dobijene knedle kuvajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju.
7. Poslužite prelivene maslacem i prezlom, a po želji ih posipajte šećerom i cimetom.
3 dodatna saveta:
1. Ako volite malo tvrđe knedle, u testo možete dodati jedno jaje.
2. Recept je dovoljan za četiri osobe, a ako želite da povećate ili smanjite količinu dodajte ili oduzmite po šolju vode i brašna. Od istog testa možete napraviti i ukusne njoke.
3. Ako vam ostane knedli zaledite ih sirove jednu pored druge.
Prva.rs
0 komentari:
Objavi komentar