Za 6 do 8 osoba potrebno je: 630 ml (dve ipo šolje) brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone, prstohvat soli, pola kašičice cimeta, 60 ml (četvrtina šolje) mekog putera, 130 ml (pola šolje) šećera, 3 jajeta, pola kašičice vanile, 3 kašike rendane narandžine kore, 180 ml kompota od jabuka, 3 izgnječene banane, 80 ml (trećina šolje) iseckanih oraha, 60 ml (šetvrtina šolje) seckanih lešnika. Za glazuru: 170 g crne čokolade, 60 ml putera, 60 ml krem pavlake, 180 ml eurokrema.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji pomešajte brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom, cimetom i prstohvatom soli. U drugoj posudi umutite puter i šećer u kremastu smesu, pa postepeno umešajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte vanilu, narandžinu koru, kompot od jabuka i pire od banana. Na kraju umešajte brašno i izmešajte drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu. Puterom podmažite kalup dimenzija 23h13 cm, sipajte smesu za kolač i pecite 60-70 minuta. Gotov kolač ohladite na rešetkastoj površini. U međuvremenu, na pari rastopite čokoladu, puter, krem pavlaku i eurokrem, umutite i prelijte preko kolača. Pospite seckanim orasima i lešnicima.
Izvor: novosti.rs
0 komentari:
Objavi komentar