Kutak za sladokusce

Pileći ražnjići s ljutim umakom od jogurta

0
loading...
Ako volite dobru marinadu, ovo je svakako recept za vas. Kada tome još dodamo i ljutkasti umak od jogurta, kombinacija postaje nepogrešiva. U našem receptu saznajte kako pripremiti pileće ražnjiće s ljutim umakom od jogurta.

Potrebni sastojci:     pileća prsa, 600 g     slatka mljevena paprika, 1 kašičica     korijander, 1 kašičica     timijan, 2 grančice     bijeli luk, 2 češnja     eksta djevičansko maslinovo ulje, 3 kašike     sirće, 2 kašike    
Za umak:     grčki jogurt, 200 g     slatko-ljuti umak, 1 kašika     limun, 1/2 iscijeđeni sok     dimljena mljevena crvena paprika, 1/4 kašičice     kim, 1/2 kašike     korijander, 1/2 kašike

Priprema:     U velikoj posudi napraviti marinadu tako što pomiješamo papriku, kim, korijander, timijan, bijeli luk, ulje i siće.     Zatim u marinadu dodati pileće filete narezane po želji i ostaviti pokriveno preko noći u frižideru.     Umak pripremiti tako što pomiješamo grčki jogurt, slatko-ljuti umak, sok od limuna, papriku, kim i korijander te staviti na hlađenje u frižider.     Nakon što je meso odstajalo u marinadi, staviti ga na štapiće za ražnjiće.     Zatim ražnjiće peći na ugrijanoj grill tavi oko 5 minuta sa svake strane.    
Nakon što su ražnjići gotovi poslužiti ih vruće uz umak od jogurta.

Izvor: nezavisne.com
loading...

0 komentari:

Objavi komentar