Ako volite dobru marinadu, ovo je svakako recept za vas. Kada tome još dodamo i ljutkasti umak od jogurta, kombinacija postaje nepogrešiva. U našem receptu saznajte kako pripremiti pileće ražnjiće s ljutim umakom od jogurta.
Potrebni sastojci: pileća prsa, 600 g slatka mljevena paprika, 1 kašičica korijander, 1 kašičica timijan, 2 grančice bijeli luk, 2 češnja eksta djevičansko maslinovo ulje, 3 kašike sirće, 2 kašike
Za umak: grčki jogurt, 200 g slatko-ljuti umak, 1 kašika limun, 1/2 iscijeđeni sok dimljena mljevena crvena paprika, 1/4 kašičice kim, 1/2 kašike korijander, 1/2 kašike
Priprema: U velikoj posudi napraviti marinadu tako što pomiješamo papriku, kim, korijander, timijan, bijeli luk, ulje i siće. Zatim u marinadu dodati pileće filete narezane po želji i ostaviti pokriveno preko noći u frižideru. Umak pripremiti tako što pomiješamo grčki jogurt, slatko-ljuti umak, sok od limuna, papriku, kim i korijander te staviti na hlađenje u frižider. Nakon što je meso odstajalo u marinadi, staviti ga na štapiće za ražnjiće. Zatim ražnjiće peći na ugrijanoj grill tavi oko 5 minuta sa svake strane.
Nakon što su ražnjići gotovi poslužiti ih vruće uz umak od jogurta.
Izvor: nezavisne.com
0 komentari:
Objavi komentar