Za testo: 200 g brašna, 100 g mlevenih lešnika, 150 g putera, 150 g šećera, 75 ml mleka, 3 jajeta i 2 kašičice praška za pecivo. Za jabuke: 700 g kiselih jabuka, 3 lista želatina, vanilin puding, 80 g šećera, 250 ml soka od jabuka i 2 kesice vaniline. Za krem: 6 listova želatina, 250 ml vina roze, 100 g šećera, rendana limunova kora, vanilin puding i 300 ml slatke pavlake. Plus: 100 g lešnika i 200 ml slatke pavlake.
Mikserom umutite puter, šećer i jaja, umešajte brašno, prašak za pecivo, lešnike, testo sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 40 minuta. Želatin otopite u hladnoj vodi. Jabuke očistite, oljuštite i isecite na kockice. Puding razmutite u pet kašika jabukovog soka, a ostatak prokuvajte sa šećerom i vanilom. Dodajte seckane jabuke, puding, oceđen želatin i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladite i premažite koru. Za krem prokuvajte vino, sok od jabuka, šećer i rendanu limunovu koru. Dodajte puding koji ste razmutili sa šest kašika hladne vode, umešajte oceđen želatin, prokuvajte i prohladite. Kad počne da se zgušnjava umešajte šlag od slatke pavlake, sipajte preko jabuka i ohladite. Tortu premažite šlagom od slatke pavlake, ukrasite lešnicima i poslužite.
0 komentari:
Objavi komentar