Sastojci za prvu smesu: jaje, 60 g mlevenih proprženih lešnika i po 100 g šećera, margarina i pšeničnog oštrog brašna. Sastojci za drugu smesu: 4 jaja, po 100 g šećera i čokolade, 150 g margarina ili putera, kašičica pšeničnog oštrog brašna. Za glazuru: 60 g putera, 100 g čokolade, 3 kašičice mleka.
Prvo testo: Penasto umutite jaje i šećer, pa dodajte omekšali puter, mlevene lešnike i brašno. Manji pleh prečnika 20 sa 30 cm premažite margarinom, pospite brašnom, pa u njega sipajte testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta. Drugo testo: Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte omekšali puter, otopljenu čokoladu i brašno. U tu smesu postepeno umešajte sneg od belanaca. Na prvo testo do pola pečeno sipajte drugu smesu, temperaturu u rerni smanjite na 150 stepeni i sve zajedno pecite oko 50 minuta. Puter i čokoladu uz dodavanje mleka otopite na pari, a kada se glazura malo ohladi prelijte preko kolača.
Izvor: Novosti.rs
0 komentari:
Objavi komentar