Kutak za sladokusce

Kupusni specijalitet iz rerne

0
loading...
Potrebno je: manja glavica kupusa, 400 g dimljene slanine, 2 deblja parčeta belog hleba, 2 jajeta, glavica crnog luka, 2 kašike prezli, lovorov list, nekoliko zrna bibera, so.


Obarite slaninu isečenu na šnite s lovorovim listom i biberom. Izvadite slaninu, lovor i biber i ostavite da se ohlade. U toj vodi kratko prokuvajte glavicu kupusa, izvadite i ostavite da se prohladi. U tečnost u kojoj su se kuvale ostale namirnice dodajte hleb i sačekajte da nabubri. Dodajte iseckan crni luk, jaja, so i prezle, sve dobro promešajte i ubacite kuvanu slaninu sa lovorom i biberom. Prepolovite kupus i stavite u dublji pleh tako da sečena strana bude okrenuta nadole. Razdvojte pažljivo listove kupusa i između njih stavite fil sa slaninom. Kupus prelijte tečnošću u kojoj se kuvala slanina, poklopite i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

Novosti.rs
loading...

0 komentari:

Objavi komentar