Dovoljno je da je samo stavite supu i ona će upiti višak masti.
Postoje dva načina kako da odmastite premasnu supu.
Prvi je mnogima poznat i zahteva da sačekate da se supa ohladi i potom je stavite u frižider. Nakon nekoliko sati sloj masnoće stvoriće se na vrhu supe i tada je potrebno da je samo pokupite kašikom i bacite.
Međutim postoji i drugi, mnogo brži način.
Na premasnu supu stavite list zelene salate, sačekajte malo, do pola minuta, izvadite ga i bacite.
List salate pokupiće višak masti.
Ovaj postupak možete ponavljati više puta dok supa ne bude masna onoliko koliko želite.
U slučaju da u samom startu želite da se osigurate da supa neće biti previše masna, uklonite većinu masti s mesa, ali nemojte ipak sve jer tada supa neće biti ukusna.
Ako stavljate piletinu, sklonite većinu kožice, ili na junetini masne delove.
(Telegraf.rs)
0 komentari:
Objavi komentar