Operite bundevu i oljuštite koru, izvadite koštice i vlaknastu srž, isecite na kockice, dodajte cimet, prelijte vodom i kuvajte oko 10 minuta. Ocedite bundevu, sačuvajte vodu od kuvanja, a kockice usitnite i iscedite kroz gazu. U šerpi sa debljim dnom otopite šećer na laganoj temperaturi, dok ne dobije zlatnu boju, pa zalijte vodom od kuvane bundeve i mešajući dodajte pire od bundeve. U malo vode od kuvanja razmutite gustin i ukuvajte krem. Kada se ohladi, dodajte sok i koru od pomorandže. Umutite slatku pavlaku, dodajte šlag fiks i spojite sa kremom od bundeve. U tepsiju naizmenično ređajte keks i sloj krema, pazeći da na kraju bude sloj krema. Ostavite u frižideru preko noći. Kolač isecite i pospite rendanom čokoladom.
(novosti.rs)
0 komentari:
Objavi komentar