Foto-ilustracija: Pixabay.com
Sastojci:
- šolja kukuruza kokičara
- 1/2 šolje otopljenog putera
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1/2 šolje meda
- ravna kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 120 stepeni a kokice iskokajte na uobiačjeni način (šerpa ili mikrotalasna). U tiganju na srednjoj temperaturi, pomešajte puter, šećer, med i so. Kuvajte uz neprestano mešanje dok ne provri, pa nakon par minuta ključanja, sklonite.
Još uvek tople kokice prelijte slatkom mešavinom i izmešajte tako da svaka kokica bude obložena. Zatim kokice rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje. Pleh stavite u rernu i pecite oko sat vremena, a par puta u toku pečenja promešajte kokice.
Gotove kokice izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Poslužite hladne.
(Telegraf.rs)
0 komentari:
Objavi komentar