Sastojci:
5 jaja
250 g šećera
½ šolje ulja
250 g seckanih lešnika
½ šolje mleka
1 kašika kakaoa
8 kašika brašna
½ praška za pecivo
Preliv
100 g čokolade
2 kašike ulja
*šolja=200 ml
Priprema:
1. Žumanca penasto umutiti sa šećerom.
2. Zatim, uz neprestano mućenje, redom dodavati ulje, mleko, lešnike, kakao i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa ih lagano umešati u prethodno umućenu smesu.
4. Pripremljenu smesu preručiti u nauljen i brašnom posut pleh (20×30 cm), ravnomerno rasporediti i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.
5. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
6. Zatim, čokoladu rastopiti na pari, pa dodati ulje i dobro sjediniti sastojke.
7. Pripremljenu glazuru ravnomerno preliti preko kolača i ostaviti da se stegne, a kolač potpuno ohladi.
8. Kolač iseći na kocke željene veličine i servirati.
Izvor: posaljirecept.rs
0 komentari:
Objavi komentar