Sastojci
za ovaj recept Torta s jagodama i jogurtom
Mrvičasto tijesto:
100 g glatkog brašna
100 g Dr. Oetker Badem mljeveni
1 vrh noža Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo
100 g šećera
100 g mekog maslaca
Nadjev od jogurta:
10 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
450 g jogurta
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
6 žlica limunovog soka
¾ l tučenog slatkog vrhnja
Nadjev s jagodama:
5 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
500 g na četvrtine narezanih jagoda
100 g šećera
2 žlica limunovog soka
Za ukrašavanje:
¼ l tekućeg slatkog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfix
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
nekoliko listića matičnjaka
Priprema
1
Mrvičasto tijesto:
Za tijesto prosijajte brašno na radnu ploču. Redom dodajte ostale sastojke i sve trljajte među dlanovima da dobijete grudice za posipanje.
2
Grudice ravnomjerno rasporedite po dnu namašćenog kalupa za torte (26 cm Ø) i pritisnite.
3
Gurnite kalup na rešetku u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 200°C
Pećnica na vrući zrak: 180°C
Vrijeme pečenja: oko 18 Min.
4
Postavite obruč kalupa oko ohlađene podloge torte.
5
Nadjev od jogurta:
Za nadjev od jogurta izmiješajte jogurt sa šećerom, koricom limuna i limunovim sokom. Pripremite želatinu prema uputi na omotu. Izmiješajte je s 3 žlice mase s jogurtom pa umiješajte u ostalu masu. Kad masa počne želirati, umiješajte tučeno slatko vrhnje. Nadjev stavite na podlogu i razmažite.
6
Nadjev s jagodama:
Za nadjev s jagodama napravite pire od jagoda sa šećerom i limunovim sokom. Pripremite želatinu prema uputi na omotu. Izmiješajte je s 3 žlice mase s jagodama i umiješajte u ostalu masu.
7
Stavite nadjev s jagodama na nadjev od jogurta i pomoću vilice lagano izmiješajte (da dobijete mramorni uzorak).
8
Tortu stavite 3 sata u hladnjak.
9
Za ukrašavanje:
Za ukrašavanje skinite obruč kalupa za torte. Istucite čvrsti šlag od slatkog vrhnja s Kremfixom i vanilin šećerom prema uputi na omotu. Tortu po želji ukrasite sa šlagom i listićima matičnjaka.
10
Tortu do posluživanja čuvajte u hladnjaku.
Izvor: oetker.hr
0 komentari:
Objavi komentar