Kutak za sladokusce

Voćni sladoled

0
loading...
Potrebno je: 310 g šećera, po 125 g kupina i malina, 2 kesice burbon vanile, 5 jaja, 450 ml slatke pavlake, 150 ml likera od jaja, 200 g integralnog keksa i 100 g putera.


Maline i kupine odvojeno skuvajte sa 30 g šećera, ohladite i stavite i frižider. Ostatak šećera (250 g), vanilu i jaja umutite na pari. Kad se šećer otopi, sklonite s ringle i nastavite da miksate dok smesa ne postane gotovo bela. Umešajte šlag od slatke pavlake i 100 ml likera od jaja. Malo smese sipajte u silikonski kalup, tek da pokrijete dno, dodajte ostatak likera i ostavite u zamrzivaču. Posle 15 minuta sipajte polovinu preostale smese, rasporedite ohlađeno voće, kalup ispunite ostatkom smese i ohladite u zamrzivaču dva sata. Puter otopite, pomešajte sa izdrobljenim keksom, prohladite, stavite na kuglof i vratite u zamrzivač. Pre serviranja kalup kratko potopite u toplu vodu, sladoled izvrnite na tacnu i servirajte.

Izvor: novosti.rs
loading...

0 komentari:

Objavi komentar