Za podlogu: 125 g crne čokolade i 60 g kukuruznih pahuljica. Za sladoled: 400 g neslanog krem sira, 250 g trešanja, 400 ml slatke pavlake, 125 g smeđeg šećera, 25 g rendane crne čokolade, kesica vanile i kašika soka od ribizla. Za preliv: 100 g crne čokolade i 25 g putera. Plus: šaka trešanja.
Čokoladu izlomite, otopite na pari, izmešajte s pahuljicama, stavite u mali okrugli kalup (20 cm) i ohladite u frižideru. Trešnje operite, izvadite koštice i ispasirajte. Za sladoled, šlag od slatke pavlake umutite sa krem sirom, šećerom i sokom. Smesu podelite u tri posude. U jedan deo umešajte 2/3 pasiranih trešanja, u drugi deo ostatak voćnog pirea, a u treći vanilu i rendanu čokoladu. Podlogu namažite prvim kremom i ostavite 30 minuta u zamrzivaču. Zatim rasporedite drugi krem, ohladite 30 minuta i premažite trećim kremom. Čokoladu i puter otopite na pari, prelijte tortu, ukrasite trešnjama i uživajte.
Izvor: Novosti.rs
0 komentari:
Objavi komentar