Kolač od sira i mandarina s pudingom
loading...
Za ovaj recept Kolač od sira i mandarina s pudingom je potrebno:
Za kalup za torte (Ø 26 cm):
malo masnoće
Miješano tijesto:
150 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
75 g mekog maslaca ili margarina
Nadjev:
3 limenke mandarina (ocijeđena masa po 175 g) ili 1 limenka mandarina (ocijeđena masa 480 g)
2 omota Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
200 g šećera
500 ml mlijeka
500 g svježeg posnog sira
Preljev:
1 omot Dr. Oetker Preljev za torte crveni
2 žlica šećera
Priprema
1
Priprema:
Za nadjev, ostavite mandarine da se ocijede u cjediljci nad zdjelicom i pri tome od dobivene tekućine izmjerite 250 ml. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 200°C
Pećnica na vrući zrak: oko 180°C
2
Miješano tijesto:
U posudi izmiješate brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Dobar dio tijesta razvaljajte na dnu kalupa za torte. Od preostalog tijesta oblikujte valjak, položite ga kao rub uz kalup i utisnite tako da dobijete oko 3 cm visoki rub. Stavite kalup u hladnjak.
3
Nadjev:
Pripremite oba omota pudinga prema uputi na omotu, ali s 200 g šećera i 500 ml mlijeka. Odmah umiješajte svježi sir i masu ravnomjerno raspodijelite u kalupu. Posložite mandarine po masi. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Min.
Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.
4
Preljev:
Pripremite preljev za torte prema uputi na omotu sa šećerom i tekućinom te ga ravnomjerno rasporedite po mandarinama. Neka se preljev stvrdne. Potom kolač izvadite iz kalupa.
Izvor: oetker.hr
loading...
0 komentari:
Objavi komentar