Kutak za sladokusce

Čokoladni kuglof

0
loading...
Kuglof je jedan od najpoznatijih internacionalnih kolača. Francuzi tvrde da su oni njegovi tvorci, ali se ovaj kolač može naći širom Evrope. Radi se o kolaču koji podsjeća na hljeb, pa ga možete zvati i slatkim hljebom. Pročitajte recept i sazanajte kako se pravi čokoladni kuglof kojeg će voljeti cijela porodica.

Sastojci: 5 jaja 250 grama šećera 200 grama margarina 1 limun 1 prašak za pecivo 2 kašike kakao praha 50 g čokolade za kuhanje 100 ml mlijeka 600 grama brašna šećer u prahu

Priprema: Bjelanca umutiti u čvrsti snijeg. Posebno, u odgovarajućoj posudi, umutiti žumanca, šećer, omekšali maragarin, mlijeko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuhanje. Isključiti mikser pa dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. U smjesu sa žumancima umješati snijeg od bjelanaca. Lagano promiješati kako bi se smjesa sjedinila. Kalup za kuglof premazati margarinom, uliti smjesu i peći na 200 stepeni 40 minuta. Ohlađeni kuglof možete posuti šećerom u prahu, isjeći i poslužiti.

Izvor: nezavisne.com
loading...

0 komentari:

Objavi komentar