Sastojci:
3 jajeta
150 g šećera
125 ml ulja
1 dl jogurta
280 g brašna
2 vanil-šećera
1 prašak za pecivo
Za glazuru:
1,5 dl slatke pavalke
120 g čokolade z akuvanje
70 g kokosa
veće papirne korpice
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Zatim dodavati jedno po jedno žumance muteći mikserom. Pred kraj miksanja u tankom mlazu sipati ulje i jogurt.
3. U dobijenu masu dodati mešavinu brašna i praška za pecivo, pa polako promešati varjačom.
4. Kalupe za mafine obložiti papirnim korpicama i u njih razliti smesu za mafine. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne pormene.
5. Dok se mafini peku, napraviti glazuru. Sjediniti izlomljenu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa kuvati na pari dok se sastojci ne sjedine.
6. Vrhove pečenih mafina umakati u rastopljenu glazuru od čokolade, a zatim ih uvaljati u kokos.
Izvor: posaljirecept.rs
0 komentari:
Objavi komentar