Kutak za sladokusce

Ekstra slatkiš

0
loading...
Sastojci za testo: 120 g šećera, 5 jaja, 2 kašike gustina, kesica praška za pecivo, 2 kašike kakao praha, 80 g putera, kašika trešnjevače i 100 g mlevenih oraha. Za fil: 200 g trešanja, 70 g šećera, 80 g gustina, 700 ml mleka, 100 g mlečne čokolade i 200 ml slatke pavlake. Za ukrašavanje: 200 g trešanja, 100 g prepolovljenih oraha i 50 g šećera u prahu.

Mikserom penasto umutite žumanca i šećer. U drugoj posudi izmešjte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa postepeno sipajte u umućena žumanca. Dodajte otopljen puter, mlevene orahe, trešnjevaču, čvrst sneg od belanaca i promešajte varjačom. Testo sipajte u pravougaoni pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu koru izvadite iz rerne, prepolovite i ostavite da se hladi. U međuvremenu, pomešajte gustin i osam kašika mleka. Ostatak mleka zagrejte sa izdrobljenom čokoladom. Kad mleko provri, umešajte gustin i kuvajte dok se krem ne zgusne. Posudu sklonite s ringle i ohladite, uz povremeno mešanje. Umućen šlag od slatke pavlake sjedinite sa ohlađenim kremom. Prvu koru nafilujte polovinom krema, rasporedite 100 g očišćenih trešanja, poklopite drugom korom i nanesite ostatak krema i trešanja. Prepolovljene orahe i očišćene trešnje skuvajte sa šećerom u prahu i malo vode. Kad se zgusne, ohladite, ukrasite površinu kolača, isecite na kocke i servirajte.

Izvor: novosti.rs
loading...

0 komentari:

Objavi komentar