Sastojci:
1 list oblande
Za koru:
400 g šećera
300 ml vode
200 g margarina
100 g čokolade
500 g mlevenog keksa
100 g mlevenih oraha
Za fil:
150 g šećera
200 ml vode
1 pomorandža (zamrznuta)
50 g margarina
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenog keksa
Za glazuru:
150 g čokolade
6 kašika ulja
Priprema:
Kora:
1. U šerpi kuvati šećer i vodu. Kad se šećer rastopi, dodati kockice margarina i čokolade pa mešati da se sjedine. Skloniti sud s ringle i sipati mleveni keks i orahe.
2. Kad se dobijena smesa prohladi, ravnomerno je naneti na hrapavu stranu lista oblande.
Fil:
1. Špinovati šećer i vodu 5-6 minuta od momenta ključanja, pa dodati margarin da se rastopi i skloniti sud sa vatre. Umešati mlevene orahe i mleveni keks. Zamrznutu pomorandžu sitno narendati i sjediniti je s filom od oraha.
Finalni postupak:
1. Topao fil naneti preko kore i poravnati. Ostaviti da se rashladi i stegne.
2. Rastopiti na pari čokoladu s uljem i preliti kolač.
0 komentari:
Objavi komentar