Za današnji ručak predlažemo vam da pripremite ove ukusne i sočne pljeskavice.
Sastojci 600 g mljevene janjetine Glavica crvenog luka 2 češnja bijelog luka ½ kašike bibera 2 kašike mješavine začina ½ kašike soli ulje za pečenje.
Priprema Mljeveno meso stavite u dublju zdjelu. Dodajte nasjeckani crveni i bijeli luk, biber, mješavinu začina i so. Pripremljenu smjesu dobro izmiješajte, a zatim oblikujte pljeskavice. Pripremljene pljeskavice pecite na zagrijanoj, uljem premazanoj rešetki roštilja ili u tavi na ulju. Posluživanje Pečene pljeskavice poslužite uz kajmak, ajvar, mladi luk i lepinju.
Savjet Dodatkom mineralne vode smjesi za pljeskavice poboljšaćemo im okus i spriječiti lijepljenje za roštilj.
Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: http://www.nezavisne.com/zivot-stil/recept_dana/Socne-pljeskavice/428395
0 komentari:
Objavi komentar