Sastojci:
Za testo:
500 ml mleka
1svež kvasac
100 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašika soli
900 g brašna
150 g margarina
Ostalo:
1 kg viršli
2 jajeta
po potrebi susam
Priprema:
1. U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa šećerom i kašikom brašna i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati 450 g brašna sa preostalim mlekom, dodati ulje, so i nadošli kvasac. Zamesiti glatko testo postepeno dodajući preostalo brašno.
3. Testo prekriti krpom i ostaviti ga da nadođe.
4. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm, premazati ga margarinom i preklopiti krajeve ka sredini. Ostaviti tako da se odmori 10 minuta.
5. Potom testo razviti oklagijom i seći pravougaonike (nešto duže nego što su viršle). Staviti viršlu na pravougaonik, preklopiti na krajevima i uviti u rolnicu.
6. Hot-dogove ređati u pleh obložen pek-papirom, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Izvor: posaljirecept.rs
0 komentari:
Objavi komentar