Za 4 osobe (12 kroketa) potrebno je: 540 ml leblebija iz konzerve, kašika seckanog belog luka, kašika začina za suvlaki, 2 kašike svežeg seckanog korijandera, 150 g prezle, 2 kašike svežeg seckanog peršuna, 120 ml ulja, kašika tahini namaza od susama, kašičica kumina u prahu, so i biber.
U blenderu pomešajte leblebije, beli luk, začin za suvlaki, korajander, polovinu prezle, peršun, tahini i kumin. Posolite i pobiberite po želji i umutite dok ne dobijete homogenu smesu nalik pireu. Oblikujte 12 loptica približno jednake veličine (po 3 kašike smese) i potom ih uvaljajte u preostalu prezlu. U tiganju zagrejte ulje na srednju temperaturu i ispržite krokete po 3-4 minuta sa svake strane. Potom ih ostavite da se iscede na papirnoj salveti i poslužite uz salatu po želji.
0 komentari:
Objavi komentar