Sastojci:
Kora:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 100 g šećera
- 2 žumanca
- 2 kašike mleka
- malo soli
Fil:
- 2 belanca
- 4 kašike šećera
- 3 šolje rendane bundeve (može da se kupi i smrznuta izrendana)
- 4 kašike lomljenih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 1 kašika maslaca
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika prezli
- malo ruma
Priprema:
Kora:
Mikserom umutiti 2 žumanca i 100 g šećera, a zatim dodati brašno, prašak za pecivo, mleko, malo soli i 125 g maslaca. Rukama izradite testo. Treba da se dobije mekano glatko testo koje ćete staviti u frižider dok napravite fil .
Fil:
Izrendajte bundevu za 3 šolje, dobro umutiti belanca i šećer, zatim to sjedinite sa bundevom, dodati kašiku maslaca, 4 kašike oraha, suvo grožđe, vanilin šećer, kašiku prezli, rum i cimet i sve dobro sjediniti. Kada ste završili sa filom izvadite testo iz frižidera, rastanjite i prebacite u pleh pa rukom oblikujte. Na testo pospite fil i pecite na 200°C. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz rerne ohladite i pospite šećerom u prahu.
(Telegraf.rs)
0 komentari:
Objavi komentar