Za 4 osobe potrebno je: pile težine oko 1,5 kg isečenog na osam delova, 2 glavice crnog luka iseckanog na kriške, 2 crvene paprike isečene na trake, žuta paprika iseckana na kocke, 2 kašičice seckanog belog luka, 2 velika paradajza iseckana na kocke, 60 ml paradajz sosa, grančica timijana, 400 ml kokošje supe, 12 zelenih maslina, 4 šnite pršute iseckane na kockice, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Zagrejte ulje u šerpi sa debelim dnom, kratko propržite isečeno pileće meso i potom ga stavite u tanjir. U šerpu dodajte crni luk, papriku i beli luk i izdinstajte 2-3 minuta na srednjoj temperaturi. Zatim umešajte paradajz, sos od paradajza i timijan, vratite pileće meso u šerpu, prelijte supom, posolite i pobiberite po želji i ostavite da se krčka oko 60 minuta, dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Dodajte masline, kuvajte još 5 minuta i sklonite sa ringle. Pre posluženja u teflon tiganju tostirajte komadiće pršute i pospite preko mesa.
Izvor: novosti.rs
0 komentari:
Objavi komentar