Za 16 kolača potrebno je: 180 g (3/4 šolje) mlevenog plazma keksa, 2 kašike smeđeg šećera, 2 kašike rastopljenog putera, 600 g mešavine iseckanih kajsija i breskvi, kesica pudinga sa ukusom pavlake, 60 ml (1/4 šolje) obranog mleka, 380 ml grčkog jogurta sa ukusom vanile, 250 ml slatke pavlake, 80 ml karamel sosa.
U dubokoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer i puter. Dobro izmešajte, pa dobijeno testo rasporedite na dnu četvrtastog kalupa dimenzija 20h20 cm, oboloženog plastičnom folijom. Poravnajte kašikom i ostavite u hladnjaku desetak minuta. U međuvremenu izmiksajte polovinu voća dok ne dobijete glatku smesu. U drugoj posudi pomešajte prašak za puding sa mlekom i jogurtom, pa umutite sa voćem (30 sekundi) i sipajte u činiju. Mikserom čvrsto umutite pavlaku, pažljivo izmešajte sa prethodnom smesom, dodajte ostatak iseckanog voća, promešajte i sipajte u kalup. Stavite u zamrzivač da se zaledi. Posle 3 sata isecite na kocke i poslužite uz karamel sos.
0 komentari:
Objavi komentar