20 kg crvene mesnate paprike
15-20 patlidžana
2 litra ulja
so
Paprike ispečemo, oljuštimo i dobro očistimo od sjemena, isto to učiniti i sa patlidžanom te ostaviti preko noći da se ocijedi. Ujutru samljeti paprike i patlidžane. Staviti samo litar ulja, te sipati samljevenu smjesu da se zaprži. Prilikom prženja sipati još ulja po potrebi. Mješajte non-stop kako ne bi zagorjelo. Kad prilikom miješanja počne da ostaje vidljiv trag, posolite po ukusu, pržite još petnaestak minuta i skinite s vatre. Vruć ajvar sipajte u vruće tegle, te ih ubacite još malo u rernu da se uhvati tanka korica, a potom zatvorite tegle.
Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: https://www.nezavisne.com/zivot-stil/hrana-pice/Zimnica-bogatstvo-ukusa-u-teglici/442307
0 komentari:
Objavi komentar