Sastojci
BISKVIT:
4 jaja, 50 grama šećera, 200 grama putera, 100 grama čokolade za kuvanje, 4 kašike brašna - najbolje pšeničnog oštrog i 1 prašak za pecivo
KREM:
1/2 l slatke pavlake, 200-250 grama čokolade za kuvanje
PRELIV ZA BISKIVIT
0,5 dcl mleka i rum (po želji)
Priprema
1. BISKVIT:
Žumanca i šećer umutiti, dodati rastopljeni puter i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°. Nakon što je biskvit pečen prelijte ga sa 1/2dcl mleka sa malo ruma.
2. KREM:
Slatku pavlaku zagrejte na vatri, pa dodajte čokoladu. Kuvajte dok se čokolada ne otopi do kraja.
Krem prelijte preko vrućeg biskvita. Krem je malo rđi, ali nemojte da Vas to brine jer nakon što ga stavite u frižider stegnuće se. Važno je napomenuti da kolač ne stavljate odmah vruć u frižider, jer će krem popucati ili se uopšte neće stegnuti.
Izvor: radiosarajevo.ba
0 komentari:
Objavi komentar