Ako su vam jaja duže od ovoga van frižidera, odmah ih bacite.
Obavezno bacite svako jaje koje je bilo u frižideru a potom je ostavljeno na sobnoj temperaturi duže od 2 sata.
Jednom kada se jaje ohladilo u frižideru, veoma je važno da ga držite na istoj temperaturi jer u suprotnom može da bude opasno po zdravlje.
Hladno jaje u toplijem okruženju počinje da se "znoji", a to podstiče rast bakterija na spoljašnjoj strani.
S obzirom na to da je ljuska jajeta porozna, bakterije mogu da prodru u njegovu unutrašnjost i zaraze ga.
Kako biste sprečili bilo kakve nagle temeraturne promene, držite jaja u najhladnijem delu frižidera, nikako u vratima. Veće su šanse da će dolaziti do promene temperature u vratima zbog njihovog otvaranja i zatvaranja.
Ako dobijete jaja koja nisu oprana i sve vreme su bila na sobnoj temperaturi, onda nema nikakve potrebe da ih stavljate u frižider.
Ali, ako odlučite da ih operete, onda morate da ih stavite u frižider.
(Telegraf.rs)
0 komentari:
Objavi komentar