Sastojci:
Podloga
– 175 g Oreo keksa (plus par za ukras)
– 50 g putera
– 1 kašika mleka
Fil:
– 700 g kisele pavlake
– 750 ml slatke pavlake
– 250 g šećera
– 2 kesice želatina (2×10 g)
Priprema:
Keks samleti i pomešati sa otopljenim puterom i kašikom mleka. Smesu rasporediti i utapkati na tanjiru na koji ste stavili prsten od kalupa za tortu prečnika 20 cm. Ostaviti u frižideru dok pripremate fil. Pomešati kiselu i neumućenu slatku pavlaku sa šećerom. Ostaviti malo da odstoji, da se kristali šećera otope. Dve kesice želatina preliti sa 6-7 kašika vode, a kad želatin nabubri ugrejati ga na ringli dok se ne izgube granulice želatina. Umešati u fil pa sipati preko kore. Staviti u frižider na minimum 4-5 sati. Ukrasiti polovinama keksa uronjenim u fil, poželjno pre nego što se fil stegne.
Drugi način za pripremu ove ukusne torte možete pogledati na video snimku.
Izvor: posaljirecept.rs
0 komentari:
Objavi komentar