Sastojci:
800 grama fileta pečenih paprika
šest tankih kora za pitu
tri jajeta
250 grama švapskog sira
100 grama kačkavalja
dva decilitra pavlake
jedan prašak za pecivo
jedna kašika brašna
150 grama praške šunke
0,5 decilitara mlijeka
0,5 decilitara ulja
mješavina začina i biber
Priprema:
Kačkavalj izrendati na krupno rende, prašku šunku isjeći na kockice. Polovinu tankih kora za pitu ostaviti u komadu, a ostatak isjeći na trake. Bjelanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg. Dodati prašku šunku, kačkavalj, švapski sir i polako promiješati. Posebno umutiti žumanca, pavlaku, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Dodati začine po ukusu i izmiješati. Tanke kore za pitu, koje su ostavljene u komadu, nauljiti i naslagati jednu na drugu. Njima obložiti dno i bočne stranice odgovarajuće tepsije. Prekriti polovinom fileta paprika i premazati filom od bjelanaca. Nanijeti preostale filete paprika, premazati filom od žumanaca i posuti isječenim korama za pitu. Gornji sloj kora blagu utisnuti u fil od žumanaca. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni..
(Avaz.ba)
0 komentari:
Objavi komentar