Sastojci za 10 osoba:
Za prvi fil:
- 1.5 l mleka
- 10 kašičica šećera
- 200 g pudinga od vanile
- 250 g maslaca
- 200 g prah šećera
Za drugi fil:
- 500 g belog šlag krema
- 300-400 ml mleka
- 3 čaše kisele pavlaka sa 20% mlečne masti
- 150 g mlevenog keksa
Za premazivanje:
- 200 g šlag krema
- 150 ml mleka
Priprema:
Priprema prvog fila:
Staviti da provri 1.2 l mleka, a u preostalih 3 dl umutiti šećer i puding, pa zakuvati u provrelom mleku. Kad se zgusne skloniti da se ohladi. Posebno umutiti maslac sa prah šećerom, pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Priprema drugog fila:
Umutiti šlag sa mlekom da bude baš čvrsto, pa umešati kiselu pavlaku i mlevenu plazmu, a onda sve lepo izmešati.
Tortu filovati tako što ide jedna rozen korica pa prvi fil pa drugi i sve tako. Tortu ukrasiti umućenim šlagom.
(Telegraf.rs)
0 komentari:
Objavi komentar