Priprema: 1. Tikvice oprati, odsjeći im vrhove, a potom ih zajedno sa korom izrendati na krupno rende. 2. Crveni luk sitno isjeckati, a bijeli luk ispasirati. 3. Pančetu isjeći na tanke štapiće. 4. Na malo ulja propržiti crvrni i bijeli luk, dodati pančetu te i nju kratko propržiti. 5. Kada pančeta porumeni, dodati tikvice i dinstati ih dok ne omekšaju. 6. Zatim dodati neutralnu pavlaku, parmezan i začine po ukusu te kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta dok se ne dobije odgovarajuća gustina. 7. Tjesteninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom je procijediti od suvišne tečnosti. 8. Obarenu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.
Savjet plus: Ako za pripremu jela koristite starije tikvice, ogulite ih i očistite od sjemena.
0 komentari:
Objavi komentar