- 3 čase brašna
- 3 čaše šećera
- 1 časa ulja
- 3 kašike kakaa ili čokolade u prahu
- 2 kašičice sode bikarbone
- 3 jogurta
Sastojci za glazuru:
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade za kuvanje
- 1 čaša šećera
- 10 kašika mleka
Priprema:
Sve sastojke za testo izmešati i nekoliko minuta miksati najvećom brzinom. Smesu izliti u namašćeni i brašnom posuti pleh i peći na 180°C, 25 minuta. Zagrejati maslac, umešati čokoladu, šećer i mleko, pa sve dobro izmešati da smesa bude glatka.
Čokoladnom glazurom preliti hladan kolač, ukrasiti ili servirati sa slagom, a možete samo posuti sa mlevenim prženim orasima. Mekan je i sočan, jer mu jogurt daje svežinu i što duže stoji sve je bolji.
(Telegraf.rs)
0 komentari:
Objavi komentar