Sastojci: 4 patlidžana srednje veličine 300 g pilećeg bijelog mesa 1 glavica crvenog luka 1 mrkva 1 tikvica 5 dl soka od paradajza 2 čena bijelog luka biber ulje 3 paradajza mješavina začina
Priprema: 1. Patlidžane uzdužno presjeći napola, a potom ih obariti u slanoj vodi da bi omekšali. Zatim sredinu obarenih patlidžana pažljivo izdubiti. 2. Crveni luk isjeći na kockice, mrkvu izrendati na krupno rende, bijeli luk ispasirati. Tikvicu oguliti i isjeći na krupnije kocke. 3. Piletinu samljeti na mašini za mljevenje. 4. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, dodati mrkvu, te i nju kratko propržiti. Dodati piletinu i pržiti je uz neprekidno miješanje dok ne promijeni boju. 5. Izdubljenu pulpu patlidžana isjeckati i dodati pred kraj kuhanja. Sipati 2 dl soka od paradajza, začiniti po ukusu i dinstati na umjerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri. 6. Pripremljenom smjesom napuniti polovine patlidžana, a odozgo prekriti kolutovima paradajza. 7. Preostali sok od paradajza sjediniti sa malo ulja i 1 dl vode, a potom sipati u odgovarajuću tepsiju.
Poslagati u nju punjeni patlidžan i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 35 min.
0 komentari:
Objavi komentar