Sastojci:
Za koru:
250 g brašna
60 g kakaoa
150 g putera
60 g šećera u prahu
1 jaje
Za žele od ribizle:
400 g ribizli
100 g šećera
20 g želatina u prahu
Za čokoladni toping:
200 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
100 g ribizli
Ostalo:
šaka pasulja da pritisne testo
Priprema:
Korica:
1. Omekšali puter umutiti sa šećerom u prahu i jajetom, a potom postepeno dodavati brašno pomešano sa kakaom i mesiti dok se ne dobije tvrđe testo.
2. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti ga odstoji u frižideru oko pola sata.
Žele:
1. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti ga da nabubri.
2. Za to vreme ribizle samleti sa šećerom i ostaviti ih da provre. Zatim ribizle procediti, pa u mlaku smesu dodati nabubreli želatin.
Finalni postupak:
1. Testo izvaditi iz frižidera, tanko ga razvući i obložiti kalup za tart prečnika 20 cm. Prekriti testo papirom za pečenje i sipati šaku pasulja (da se ne podigne tokom pečenja). Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
2. Gotovu koru izvaditi iz rerne, skloniti papir sa pasuljem i vratiti da se dopeče oko 5 minuta.
3. Zatim preko korice sipati prohlađeni fil.
4. Na pari istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i preliti preko želea. Ukrasiti ribizlama.
Izvor: posaljirecept.rs
0 komentari:
Objavi komentar