Sastojci:
Grilijaš:
- 100 g kristal šećera
- 100 g jezgra oraha
Masa za sladoled:
- 4ja
- 4 kašike šećera
- 500 ml slatke pavlake
- prstohvat soli
Priprema:
Istopite šećer sa malo vode na jakoj vatri, pa dodati orahe uz povremeno mešanje. Kad celokupna masa dobije zlatnu boju karamela izručiti je na pek-papir ili foliju u tankom sloju. Pošto se ohladi grlijaš, samleti ga ili usitniti u avanu. Umutiti žumanca sa šećerom, a posebno umutiti slatku pavlaku. Na kraju umutiti belanca sa prstohvatom soli. Zatim u umućenu slatku pavlaku dodati žumanca, pa usitnjeni grilijaš i na kraju umućena belanca.
Sladoled izliti u kulup i hladiti najmanje 2 sata u zamrzivaču. Sladoled je podjednako dobar, ako se umesto oraha upotrebi lešnik, badem ili sl.
Poslužiti uz prilog od svežeg voća, po vašem izboru.
(Telegraf.rs)
0 komentari:
Objavi komentar