Sastojci:
Za koru:
70 g fruktoze
4 belanaceta
2 žumanca
110 g mlevenih lešnika
1 kašika mlevene kafe
Za fil:
2 žumanca
100 g fruktoze
50 ml kuvane crne kafe
125 g putera
50 g crne čokolade
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti fruktozu i žumanca pa sjediniti sa snegom od belanaca i lagano izmešati.
2. Dodati mlevene lešnike i kafu te promešati varjačom.
3. Tepsiju od rerne obložiti papirom za pečenje i u nju sipati smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 15 minuta. Pečenu koru preseći vertikalno na tri dela.
Za fil:
1. Sjediniti fruktozu i crnu kafu pa kuvati na visokoj temperaturi da bi se dobila karamelizovana smesa gustine meda.
2. Potom skloniti s vatre, dodati u nju žumanca, puter i izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati trećinom fila i prekriti drugom korom. Zatim naneti trećinu fila i prekriti trećom korom, pa završiti preostalim filom.
Izvor: posaljirecept.rs
0 komentari:
Objavi komentar