SASTOJCI :
Za biskvit:
- 250 grama Oreo keksa (ili neko drugo čajno pecivo od čokolade)
- 80 grama maslaca
Za kremu:
- 1 kilogram krem sira ABC (4 kutije) ili nekog drugog kremastog sira
- 180 mililitara slatkog vrhnja + 2 žlice vrhnja
- 180 mililitara Nutelle
- 125 grama šećera
- 1 žlica gustina
- ekstrakt vanilije
- 4 jaja sobne temperature
Za preljev:
- 180 mililitara Nutelle
- 80 mililitara vrhnja
POSTUPAK:
1. Ako koristite kekse koji imaju kremu, maknite kremu, stavite kekse u multipraktik i usitnite ih. Rastopite maslac, ulijte ga u kekse, sve pomiješajte i stavite u kalup za tortu promjera 26 centimetara.
2. Smjesu dobro rasporedite i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 15 minuta. Nakon 15 minuta izvadite smjesu iz pećnice i ostaviti da se hladi.
3. U jednu zdjelu stavite kremasti sir, dodajte vrhnje, šećer, vaniliju, žlicu gustina te miješajte mikserom dok se ne pretvori u gustu smjesu.
4. Nakon toga smjesi dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro umiješajte. Jednu trećinu smjese odvojite u drugu zdjelu. Veću količinu smjese prelijte u kalup te je špatulom ravnomjerno raspodijelite po kalupu.
5. U drugu zdjelu u kojoj je jedna trećina kreme dodajte Nutellu i 2 velike žlice vrhnja te sve pomiješajte u kremu. Kremu prelijte po površini bijele kreme.
6. Stavite u pećnicu na 150 stupnjeva na 45 minuta. Nakon 45 minuta ugasite pećnicu i ostavite tortu u pećnici dok se ne ohladi.
7. Ugrijte vrhnje na pari, dodajte Nutellu, promiješajte i prelijte preko torte. Cheesecake stavite u hladnjak da se ohladi, a najbolje će biti ako ga preko noći da se stisne.
NAPOMENA:
Postoji verzija ove torte da se ne peče. U slučaju da cheesecake s Nutellom ne želite peći potrebno je napraviti slijedeće promjene:
1. Izbacite gustin.
2. Vrhnje posebno istucite mikserom i špatulom ga dodajte u sir te sve dobro ručno izmiješajte.
3. Dodajte drugi dio kreme s Nutellom i stavite u hladnjak. Tek kad se krema stisne i ohladi, dodajte preljev.
4. Umjesto ABC krem sira možete koristiti Mascarpone sir. Preljev može biti malo prevodenast, a ako to ne želite dodajte malo maslaca koji će preljev učiniti kompaktnijim kad se ohladi.
(zadovoljna.hr)
0 komentari:
Objavi komentar